In English Hem

Erik Melkersson

Erik

Erik Melkersson


Scouting

Jag hade ett intresse för att campa ute i skogen redan innan jag gick med i scouterna. Det var väl främst därför som jag kom med också. Jag gjorde däremot lite tvärtom mot vad andra gjort. Som 15-åring så började jag, i den ålder då många andra som varit med slutar i stället. Nu är jag väldigt glad över att jag gick med för det är inte bara friluftsliv som jag fått utäva utan framför allt för alla de människor som jag fått träffa på och umgås med. De många hajker jag åkt på gör att jag längtar ut igen, och igen. Bland de lite större saker som jag varit med om kan nämnas läger med både 16 tusen personer på ett genomblött gammalt flygfält (Natura 93), 25 tusen på ett annat fält i strålande solsken (Scout 2001) och naturligtvis de resor gått utomlands. Jag gick Explorer Belt i Tjeckien vilket var mycket roligt, trevligt och lärorikt att få komma i kontakt med befolkningen på landsbygden och gemenskapen med de andra som gick. Trots att vi i många fall inte förstod varande med språk så kunde vi ändå kommincera. Här skall även nämnas Grünwald Jambore i Polen som jag också varit på.

Jag var tidigare med i Mjölby Scoutkår men sedan jag flyttade till Linköping gått med i Skäggetorps scoutkår där jag hunnit med att vara ledare för miniorer och juniorer, webbansvarig, vice kårordförande och ordförande.

Studier

Jag har studerat i ett antal år, på ett par olika ställen. En gång i tiden så gick jag på skolor i Mjölby. Först var det Egeby (både gamla och nya) med ett år på Vasaskolan inskjutet, följt av Lagmansskolan och Kungshögaskolan. Därefter var det dags för ett avbrott då jag gjorde lumpen på A1 i Linköping. Sedan så började jag på Universitetet i Linköping, närmare bestämt på Teknisk Fysik och Elektroteknik där jag sedan inriktade mig mot Programvaruteknik och så småningom tog examen.

Datorer

Under tiden som jag sysslat med högre studier så har jag jobbat också, framför allt med datorer på olika sätt. Detta har varit ett intresse sedan jag fick min första Ericsson 8086:a. Nu för tiden jobbar jag med programmering och hantering av datorer och människor som ska försöka samarbeta med datorer [vilket inte alltid går helt smidigt]. Hemma har vi ett litet nätverk och bland andra maskinen som severar denna sida. Jag tar även hand om webbsidor för scoutkåren och har varit inblandad i distriktets webbsidor tidigare.

Uppväxt

Född nere i Skåne men uppväxt i ett bostadsområde i norra Mjölby, i trakten av den trevliga sjön Skogssjön. Sedan fick jag nog av att pendla till universitetet i Linköping och flyttade till Ryd i Linköping. Där har jag sedan flyttat runt lite men under 2004 så köpte vi ett hus med stall mellan Mantorp och Skänninge som vi nu bor i.

Jobb

Man kan se på min CV att jag sysslat med lite programmering i mellan studierna och fortsatt med det efter dem också. I dagsläget (2007) jobbar jag på Linköpings Universitet som teknisk webmaster. Det vill säga: jag blev kvar på universitetet i alla fall, trots att jag nu är klar med mina studier.